Tips voor onderhoud

Hieronder vind je handige tips voor het onderhoud van je sieraden.

 

Sieraden van Bijoux Germaine bevatten geen edelmetaal, zoals echt zilver of goud wat je bij de juwelier vindt. Daardoor kunnen de sieraden na verloop van tijd wat minder mooi worden. Zo onderhoud je je sieraden het beste:

♡ Door de PH-waarde van je huid kan je sieraad op den duur verkleuren. Dit is bij iedereen verschillend. Indien bekend is dat je huid een hogere zuurgraad bevat adviseren wij een laagje blanke nagellak aan te brengen.

 Laat je sieraden niet in contact komen met vocht. Daardoor kunnen de metalen verkleuren of afgeven. Doe ze dus af met douchen, schoonmaken, sporten, zonnen, etc. en bewaar ze niet op een vochtige plek. Als de sieraden toch nat zijn geworden, droog ze dan meteen.

♡ Doe je sieraden altijd af met slapen.

♡ Wees voorzichtig met parfum, bodylotion, zonnebrandcrème en andere cosmetica. Die kunnen leiden tot snelle verkleuring van de metalen. Doe bijvoorbeeld eerst parfum op en pas als laatste je sieraden om.

 Berg je sieraden goed op als je ze niet draagt. Het beste is om ze in een afgesloten zakje of doosje te bewaren. Zo voorkom je verkleuring door aanraking met licht en lucht. Ook voorkom je zo dat sieraden met elkaar in de knoop raken.

 Een handige tip om verkleuring tegen te gaan: Doe een dun laagje blanke nagellak over de metalen onderdelen en laat dit goed drogen. Dit geeft een extra beschermlaagje waardoor je nog langer van je sieraden kunt genieten!

♡ Is je sieraad toch verkleurd? Poets dan met een zilverpoetsdoekje de zilverkleurige onderdelen op en je sieraad ziet er weer als nieuw uit!